balaton-service.info - Das Forum für Ungarn Forum

Übersicht
 
Anmelden
 
Suchen
 
Hilfe
 
Top-User
 
Login
 
balaton-service.info - Das Forum für Ungarn / Sehenswertes, Kultur, Kneipenführer / Sehenswürdigkeiten / Gesucht ..... und gefunden...!
In diesem Thread befinden sich 4 Posts.
Pitti
icon01.gif Gesucht ..... und gefunden...! - 12.08.2008, 15:27:21

Gast
Zitat:
Hallo HPG,
jetzt bis du ja bald steinreich oder wie kann man das sehen?


Den will er als Grabstein benutzen.

MfG Pitti
Guenther sen.
icon01.gif Gesucht ..... und gefunden...! - 19.10.2008, 10:31:39

Gast
Hallo

Und der Bericht über die Ausgrabung.
Sowie noch Bilder davon......

Feltárják Koppány várát .:.
Elindultak a feltárási munkálatok Somogyváron, Koppány vezér várában. Igaz, egyszer már nekikezdtek a munkálatoknak, de akkor pénzhiány miatt félbehagyták. A történelmi emléknek köszönhetően többet tudhatunk majd meg az adott korról, és elődeink környezetéről.



Koppány, ami ótürk nyelven azt jelenti Magas Termetű, Géza fejedelem rokonának, Tar Zerindnek a fia volt. Géza halála után magának követelte a hatalmat (a régi törvények értelmében jogosan) és fellázadt István ellen. A többit már ismerjük.

Somogyváron az ásatásokat eredetileg a hetvenes években kezdték, ám pénzhiány miatt fel kellett függeszteni. Most újra neki láttak a munkálatoknak, három év alatt 80 millió forintból szeretnék befejezni, ahhoz azonban, hogy rekonstruálni is tudják, további 1 milliárd forintra lenne szükség.

Az eddigiekben 1000 halottat, és több mint 300 ezer leletet tártak fel. Mivel Koppány szinte minden idejét itt töltötte, így rengeteg agyagedényt, fémtárgyat, és kenyérsütő kemencét találtak a földbe rejtve. A bástyákkal és sáncokkal körülvett várból mindössze a téglák maradtak meg. A szakemberek most éppen a vár bejáratánál tartanak.
Forum wechseln
Forum wechseln zu:
-- pForum 1.29a / © Thomas Ehrhardt, 2000-2006 --
analyticstracking.php